27 april 2018

Uit de klassen

Berichten uit groep 2

De klas van groep 2 kreeg een nieuw plafond! Voor de vakantie moest de hele klas leeg, zelfs de bankjes! We gingen gezellig picknicken op de grond. Dat was eens wat anders! Ook de gang kreeg een likje verf. Na de paasvakantie zag alles er weer als nieuw uit! WAAUUWWWW!!!!

De periode aardrijkskunde is heel leuk! Door de weg te volgen op de kaart kwamen we bij het stadspark. Onderweg trokken we foto’s van de straatnamen. Er zijn heel wat goede gidsen in onze klas!

  • Aangekomen bij het park, genoten we nog even van het goede weer en de plaatselijke speeltuin. Deze keer picknickten we niet in de klas, maar onder een boom vol prachtige bloesem!

Binnenkort trekken we op uitstap om te leren over Antwerpen. In de klas luisterden we al naar de legende van Brabo. Brabo verslaat de kwaadaardige reus die de hand afhakt van iedereen die de Schelde wil oversteken. Gelukkig kan Brabo de reus verslaan. Hij werpt de hand van de reus in de Schelde. Op de plek waar dit gebeurde, werd de stad Antwerpen gebouwd.

We maakten een mooie tekening van Brabo die de hand van de reus in de Schelde werpt.