Basisaanbod ( type 1 en 8)

Basisaanbod (type 1 en type 8)

Kinderen met leermoeilijkheden en een normale tot randnormale intelligentie zitten in onze basisaanbod-klassen. De kinderen krijgen de vertelstof en het periode-onderwijs aangeboden zoals in het gewone Steineronderwijs. Indien de mogelijkheid bestaat om de leeftijdsgroepen nogmaals in te delen, wordt er gekeken naar het niveau van het kind. Wij bieden de kinderen echter de nodige handvaten aan om het leren haalbaar te maken. Naast het leren in kleinere klasgroepen hebben we de mogelijkheid om extra begeleiding en/of extra hulpmiddelen aan te reiken.

De kunstzinnige vakken zoals schilderen, knutselen, handwerken, …  bieden voor deze kinderen vaak bijkomende ontwikkelingsmogelijkheden. Zij staan dan ook wekelijks op het lessenrooster.

Informatie over de mogelijke therapieën kan u raadplegen bij “Individuele leerlingbegeleiding”.