Studio BL!K

Beste,

in de kerstvakantie is er bij ons op school een theaterworkshop doorgegaan. Deze was voor kinderen met en zonder beperkingen.
Enkele voor ons bekenden gezichten, zoals Lieze ( ex-leerling OV3) en Tim ( OVa), hebben hieraan deelgenomen.

Het was een topvoorstelling!

kleinwh_toneel_met_gehandicapten_324  kleinwh_toneel_met_gehandicapten_323  kleinwh_toneel_met_gehandicapten_321  kleinwh_toneel_met_gehandicapten_322  kleinwh_toneel_met_gehandicapten_320

Artikel Gazet Van Antwerpen:

STUDIO BL!K LAAT KINDEREN MET EN ZONDER BEPERKING VIA PODIUMKUNSTEN HUN TALENTEN ONTDEKKEN EN ONTWIKKELEN

“Iéder kind kan iets bijzonders”

ANTWERPEN / BERCHEM / ZANDHOVEN – In de Parcivalschool in Antwerpen ging zaterdag de allereerste voorstelling van Studio BL!K in première.

Steven Van Staeyen uit Pulderbos, in Zandhoven actief als schepen, steunt samen met zijn vrouw en een groep vrienden Studio BL!K voor podiumkunsten voor kinderen met en zonder een beperking. De vzw bestaat eind deze maand exact een jaar en afgelopen weekend ging de eerste voorstelling van Studio BL!K in première.

“Studio BL!K wil alle kinderen met en zonder een beperking op een andere manier naar zichzelf laten kijken en leren ontdekken dat een beperking enkel zoals een etiket op een blik kan zijn. Als je dat etiket wegneemt, zie het het blik in zijn pure vorm. We willen kinderen via podiumkunsten laten ervaren wat de kracht is van onontgonnen talenten”, vertelt Van Staeyen. “Er speelden kinderen met allerlei vormen van autisme mee, maar net zo goed jongeren met het syndroom van Down. Het gaat om een inclusie-project, zodat kinderen met en zonder beperking iets kunnen opsteken van elkaar.”

De kinderen kwamen de laatste week van de kerstvakantie samen om intensief te repeteren, met als resultaat een modern theaterstuk. “We hebben veel geluk dat inspirerend regisseur en acteur Dimitri Duquennoy zelf voorstelde om de kinderen van Studio BL!K te begeleiden. Duc, zoals we hem noemen,stond dinsdagavond na twee repetities nog nergens, maar heeft dan beslist om helemaal op een andere manier te gaan werken en de kinderen elk hun eigen individueel talent te laten uitspelen.”

Volgens Van Staeyen was het ontroerend om te zien hoe blinkend van trots de ouders in het publiek zaten. “Mijn vrouw en ik zetten ons als vrijwilligers in voor Studio BL!K, omdat we zelf ook met de problematiek geconfronteerd werden, en ook omdat we beseffen hoe belangrijk is dat deze kinderen gesteund worden in het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Het is alsof je een blik opent en versteld staat van alle kwaliteiten die erin zitten. Iéder kind, zelfs met zware problematieken of mentale beperkingen, kan iets bijzonders. Mijn bijdrage beperkte zich zaterdag tot het helpen achter de toog”, lacht Van Staeyen. “Maar ik was blij dat ik mijn steentje mocht bijdragen.”

Studio BL!K hoopt nu nog wat meer bekendheid te krijgen, bij ouders of eventueel sponsors. Op 24 maart organiseert Kiwanis in Zandhoven opnieuw haar Lentecarrousel in de Populier. Een deel van de opbrengst gaat naar Studio BL!K.

http://www.studioblik.be/

 

http://www.gva.be/cnt/blkma_02664706/ieder-kind-kan-iets-bijzonders