Vrijdagpost BLO

Parcivalschool

Vrijdagpost lagere school                                                                                  16 november 2018

• Media-educatie (voor ouders en pedagogen)

Open avond voor ouders van jonge kinderen (tot 13 jaar) rond media-educatie.
Eerst hebben kinderen high-touch nodig en pas later high-tech! Waarom is dat zo?

Julia Kernbach zal spreken over media-educatie die afgestemd is op de leeftijd van het kind. Zowel de analoge als de digitale variant komen aan bod. Praktijkvoorbeelden maken duidelijk hoe opvoeders, leraren, pedagogen en ouders kunnen bijdragen tot een gezonde mediapedagogie en -educatie voor de kindertijd. Hoe kunnen we een evenwicht vinden zodat we onze kinderen kunnen helpen ontwikkelen tot gezonde volwassenen in deze gedigitaliseerde wereld?

Vrijdagavond 30 november, 20:00 – 22:30

Steinerschool De Es,  Diksmuidelaan 227, Antwerpen (Berchem)

Bijdrage: 10 euro

Inschrijven: via http://steinerscholen-pbd.be/event/media-educatie-openavond/

Facebook-evenement: https://www.facebook.com/events/365371847533530/

• Rechtzetting!!!

In de vrijdagpost van vorige week sloop een foutje.

De kaas- en wijnavond gaat door op vrijdag, 23 november, en NIET op zaterdag, 24 november.

Per persoon kost aan kaasplank 15€. Geef dus door met hoeveel jullie aan een tafel willen plaatsnemen via kaasenwijn@parcivalschool.be.

Wacht hier niet te lang mee want de plaatsen zijn beperkt!

• Vorige vrijdag vierden we het feest van Sint Maarten met de kinderen van de lagere school.

Het was een fijn feest, dat kan u zien op onderstaande foto’s…

• Vrijdag, 16 november: concert Eliane Rodrigues.
  • Donderdag, 22 november, gaan alle klassen op buitendag! Denken jullie eraan om de kinderen warme speelkleren aan te trekken en een rugzakje met een stevige picknick mee te geven?
  • Vrijdag, 23 november: kaas-en wijnavond t.v.v. de school.
  • Woensdag, 28 november: pedagogische studiedag voor de leraren. De kinderen hebben die dag geen school.