schilderen decoratie

In de opleidingsfase leren de leerlingen de basistechnieken: schuren, plamuren, opstoppen, werken met verschillende verfsoorten, schilderen met de verfrol en kwast, aflijnen, enz. Zij leren ook de verschillende materialen en producten kennen en hun gereedschappen en werkplek onderhouden en organiseren.

In de kwalificatiefase leren de leerlingen behangtechnieken, speciale schildertechnieken en het plaatsen van vloerbekleding. Het werk wordt groter, moeilijker en zal zich minder in het atelier en meer in een concrete werksituatie afspelen. Tijdens een stageperiode van enkele weken werken ze zelfstandig mee in een bedrijf. Verder leren ze plannen, ordenen, administratief organiseren en werkzaamheden voorbereiden. Ze oefenen het samenwerken in team. Respect voor voorschriften en reglementering, kwaliteit, algemeen welzijn, veiligheidsnormen, milieu en hygiëne worden bijgebracht.
Tewerkstelling: Onze leerlingen kunnen gaan werken als helper bij een zelfstandige schilder-decorateur of in een werkploeg van een groter bedrijf. Zij kunnen zich verder specialiseren in bijzondere schilder- of decoratietechnieken.